Over ons

Buurtpreventie Centrum en Omgeving bestaat uit inwoners van Ridderkerk die zich vrijwillig inzetten voor hun gemeenschap.
Het bestaat uit grofweg een bestuur en de deelnemers. De voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en ten minste een algemeen bestuurslid, welke wordt gekozen uit de deelnemers. Zij worden uitgenodigd voor bestuursvergaderingen. Het bestuur wordt ondersteund door de stuurgroep waarin gemeente, politie, wijkoverleg Centrum en Omgeving, Woonvisie, Facet, Buurtpreventies uit Ridderkerk (Bolnes, Drievliet-’t Zand en Slikkerveer) en andere relevante maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd zijn. De deelnemers worden in basis ingezet als lopers of fietsers tijdens het Preventielopen. Wanneer een deelnemer ingeroosterd is voor lopen, wordt dit ruim van te voren middels een planningsrooster (per mail of post) kenbaar gemaakt aan de deelnemers. De frequentie van het lopen of fietsen bepaalt de deelnemer zelf. Bijvoorbeeld 1x per twee week of 1x per zes weken. U bepaald zelf ook op welke dagen of avonden u ingezet wilt worden. Wij zijn hierin heel flexibel.

Meedoen?

Heeft u interesse om u aan te sluiten bij Buurtpreventie Centrum en Omgeving? We zijn altijd opzoek naar nieuwe deelnemers. Hoe groter de groep en hoe groter de spreiding door de wijken door de wijken van Ridderkerk. Zo kunnen we beter onze sociale taken uitvoeren. 
Buurtpreventie is voor jong en oud. Preventielopen is geen wedstrijd en moet juist rustig aan. Zelfs mensen met een eventuele lichamelijke beperking zijn van harte welkom om zich bij de Buurtpreventie aan te sluiten. Er zijn meerdere opties om u voor de wijk in te zetten. Zo zijn we ook op zoek naar mensen die bijvoorbeeld als basisdienst fungeren. Hierbij sta je in contact met de lopers, de politie en het bestuur. Twijfelt u of bent u er al zeker van dat u mee wilt gaan doen, neem dan contact op met de voorzitter.

Wat doen wij?