Welkom op de website van Buurt Preventie Centrum-Oost Ridderkerk.

UW AANDACHT VOOR DE VOLGENDE BRIEF: Brief woninginbrakenproject jan 2013.pdf

Buurtpreventie Centrum-Oost Ridderkerk zoekt versterking! Wij zijn nog altijd op zoek naar extra lopers voor de buurtpreventie loop/fiets middagen en avonden. Kijk voor informatie hier over bij "meedoen".

Verder waren er 2 posities beschikbaar binnen het bestuur welke gelukkig bij de laatste ledenvergadering zijn ingevuld, Sabina en Paul succes!

Aan de linker zijde van de site vind u de nodige knoppen naar de verdere informatie.

KLIKO-ACTIE 2012/2013

De 3 Ridderkerkse buurtpreventie's zijn in samenwerking met de gemeente en handhaving begonnen met het controleren op kliko's. Door de wijken heen staan er veel kliko's in achterpaden en brandgangen. Naast het feit dat dit niet is toegestaan in verband met toegankelijkheid bij calamiteiten, is het zeer onhygiŽnisch en inbraakgevoelig. Het dievengilde maakt dankbaar gebruik van de mooie opstapjes die de bewoners hiermee zelf gecreŽerd hebben.

Alle kliko's die wij tegenkomen in de achterpaden en brandgangen, worden voorzien van een waarschuwing en mensen worden waar direct toegankelijk persoonlijk benaderd. Wij noteren tevens uw klikonummer zodat we bij kunnen houden wie opvolging geeft aan de waarschuwing. Worden waarschuwingen meerdere malen genegeerd, zal de gemeente over gaan tot het terughalen van deze verkeerd geplaatste kliko's in verband met onjuist gebruik van gemeenste eigendommen. Kosten welke voortvloeien uit het transport en de opslag hiervan zijn voor rekening bewoner.

VERDERE TIPS:

De bladeren zijn al flink aan het vallen. Helaas ook de regen zo nu en dan. De combinatie van deze twee kan gevaarlijke gladde situatie veroorzaken. Zorg er dus voor als goede buur dat uw straatje en het trottoirdeel voor uw woning schoon en veilig is. De gemeente heeft op diverse plaatsen speciale draadmanden geplaatst voor de afvoer van het blad. Maak hier dus gebruik van. Zorg ook voor goed werkende buitenverlichting bijvoorbeeld in donkere brandgangen.

Bekijk eens of het groen in uw tuin niet bij de buren of passanten van uw tuin overlast veroorzaakt door bijtijds terug te snoeien.

We hebben vorig jaar de nodige vorst gehad wat zijn effect heeft op bijvoorbeeld het gemeente straatwerk. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden! Zorg dat uw straatwerk in orde is en dat u melding maakt bij de gemeente bij problemen in het openbaar gebied. 

Gaat u misschien op vakantie of een weekend weg? Kijk dan wel uit met uw mededelingen vooraf op sites als Hyves en Facebook, geef niet te veel informatie die voor inbrekers nuttig kan zijn. Let dus op met vakanties aankondigen en dergelijke.

Met vriendelijke groet,

Team BPCO